Kurucu Üyeler

Prof. Dr. Gürkan Uncu

1963 yılında Bafra’da doğdu. 1980 yılında Bafra Lisesinden, 1987 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

1988 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD’nda Uzmanlık Eğitimine başladı.

1991 – 1992 yılında İtalya Hükümeti bursu ile ” Universita Cattolica Del Sacro Cuore Facolta di Medicina - Agostino Gemelli - Istituto di Clinica Ostetrica e Ginecologica, Roma’da 4. Yıl araştırma görevlisi olarak “Jinekolojik Endoskopi” eğitimi aldı.

1992 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı oldu.

1992 – 1995 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD’nda Uzman Doktor olarak çalıştı, 1995 yılında Yardımcı Doçent oldu.

1995 – 1996 yılında “The University of İllinois at Chicago, College of Medicine, Department of Obstetrics and Gynecology, Division of Reproductive Endocrinology and Infertility”Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite fellowluğu yaptı.

1998 yılında Doçent, 2004 yılında Profesör oldu.

3 dönem TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 1 dönem Jiinekolojik Endoskopi Derneği Başkan Yardımcılığı, 2 Dönem Ulusal Menopoz ve Osteoporoz Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Halen Minimal İnvaziv Jinekoloji Derneği Başkanlığı, International Society of Gynecologic Endoscopy Derneği 2010 -2014 arası, TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği 2011-2013 Yönetim kurulu üyelik görevleri devam etmektedir.

Yurtiçi çok sayıda ve Fertility & Sterility, Human Reproduction, RBM Online dergilerinde hakem olarak görevlidir.